So 23. 5. 2015, 20:00 Blue Brothers (ČR, blues)

24.04.2015 04:12

 

Kapela Blue Brothers hraje energický funky-blues-rock, který zazněl ve filmech The Blues Brothers a Blues Brothers 2000 a ten Vás rozhodně zvedne ze židlí. Přijdte zažít neopakovatelnou atmosféru živých koncertů se skvělou hudbou a úžasnou show....

Nápad založit kapelu, která nebude mít na české hudební scéně obdoby, jak svým hudebním zaměřením, tak i image, dostal v roce 2004 zpěvák a bubeník Jindřich Kopáček s Tomášem Bělohradským, který patří mezi špičku mezi filmovými mistry zvuku. Inspirací jim byla šťavnatá a energická hudba filmových bratrů Jakea a Elwooda Bluesových.

Samozřejmě, že hledání muzikantů začalo mezi kamarády a kolegy z hudební branže. První byl obsazen basový aparát Tomášem Hromadou, se kterým Jindřich Kopáček působil např. v kapelách Tazafarou a Second Project. O kytarové posty se podělili Ladislav Kulja a Michael Neubayer. Asi největším oříškem bylo sestavení kvalitní dechové sekce. Hledání spřízněných muzikantských duší a sestavení repertoáru trvalo přes rok. Během té doby se událo mnoho zásadních změn, post zpěváka díky své pracovní vytíženosti opustil Tomáš Bělohradský a na místo frontmana se z bubenické židličky přesunul Jindra. Pilná práce byla odměněna při prvním vystoupením naplněným žižkovským klubem Guru (nyní XT3). Od té doby kapela brázdí pražské i mimopražské kluby.