Pá 14. 8. 2015, 21:00 The Brew UK (Velká Británie, blues-rock)

24.04.2015 04:17

 

Jedna z největších rockových pecek západoevropských klubů a festivalů!

Skupina The Brew působí na britské rockové scéně již od roku 2006. Tvoří ji trojice vynikajících instrumentalistů: Jason Barwick - kytara, zpěv, otec Tim Smith - basa, zpěv a syn Kurtis Smith - bicí. V jejich hudbě může posluchač objevit ozvěnu let minulých (J. Hendrix, Led Zeppelin, The Who), ovšem podání je naprosto současné s neuvěřitelnou razancí. Energie, která z pódia vyzařuje, je fascinující. Ve svém žánru bývají často označováni za to nejlepší, co se za posledních dvacet let v Anglii objevilo. Na svém kontě mají devět nosičů.

Velké úspěchy slavila kapela především u našich západních sousedů. Například na festivalu Burg Herzberg se na jejich koncert přišlo podívat 10.000 fanoušků a podle rockového časopisu Eclipsed byli vyhlášeni třetím nejlepším živě vystupujícím umělcem. Za ještě lepší čtenáři považují pouze Marillion a Deep Purple.

Každému, kdo byl na koncertě The Brew UK, je jasné, že na studiové album lze sotva přenést to, co návštěvník vidí živě. Dech beroucí energie tria přivádí každý večer k nadšení stovky fanoušků. Jakmile se členové souboru objeví na pódiu, sešlápnou pomyslný pedál plynu na maximum a pustí ho až s posledním dohraným tónem večera. Ti, co do klubu dorazí, si mohou být jisti, že kytarová hvězda Jason, špičkový bubeník Kurtis a specialista na basové riffy Tim předvedou jenom to, co dovedou: strhující hudební uragán vykoupený několika litry jejich potu. Nespoutaný drive s nepřeslechnutelnými vlivy kapel typu J. Hendrix Experience,The Who a Led Zeppelin doprovázené notnou dávkou psychedelie konce let 60. nenechá nikoho chladným.

Jak se na The Brew dívají novináři? Nešetří superlativy:

“Monumentální - J. Hendrix, J. Bonham a R. Waters na jednom pódiu!”,

“Musí se vidět, pak uvěříte!”,

“Největší rocková senzace od konce 60. let.”

Převzato a upraveno z klubnarampe.cz